Едногодишно проучване на дренажната система под Колизеума в Рим разкри фрагменти от кости

...
Едногодишно проучване на дренажната система под Колизеума в Рим разкри фрагменти от кости
Коментари Харесай

Кости на животни и остатъци от храна на древните римляни са открити под Колизеума

Едногодишно изследване на дренажната система под Колизеума в Рим разкри фрагменти от кости на мечки и огромни котки. Животните евентуално са били употребявани за битка или като плячка в ловните игри на античната римска сцена, оповестиха археолози, представени от Ройтерс. 

Сред останалите находки попадат повече от 50 бронзови монети от късноримски интервал, както и сребърна монета от към 170-171 г.  в чест на 10-годишното ръководство на император Марк Аврелий, се показва още в направеното от тях изказване.

Семки от плодове като смокини, грозде и пъпеши, както и следи от маслини и ядки също са открити в каменния амфитеатър на 2000 години. Смята се, че те демонстрират какво са похапвали феновете по време на представленията.

Проучването, което стартира през януари, включва разчистването на към 70 метра отводнителни канали под Колизеума. Смята се, че то дава повече информация за по-късните години от съществуването на амфитеатъра, преди той да излезе от приложимост към 523 година

" Откритията задълбочават разбирането ни за опита и навиците на хората, които са идвали на това място през дългите дни, отдадени на представленията ", сподели Алфонсина Русо, шеф на Археологическия парк " Колизеум ".  
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР